Lusso e home boutique за ексклузивни кујнски производи, порцелански чинии со безпрекорен дизајн и уникатност, висококвалитетни кристални чаши и акцесоари за вино.

Во Lusso, сместен во City Mall на 2 кат, ќе ги најдете најдобрите, најсофистицираните, модерни но и класични безвременски ексклузивни дизајни од Италијанско и Француско потекло.

Ако љубовта започнува во кујната, со Lusso секој момент ќе ви биде вистинско уживање.

Lusso – Ново искуство во вашиот дом!

1.Luigi Bormioli

– Прво  Италијанско кристално стакло и прво стакло без олово во светот.  – Чаша со екстремно висок степен на транспарентност и брилијантност. Има прекрасен звук, ја одржува својата јасност по илјадни циклуси на индустриско миење садови и поседува издржливост и сила во кои ќе можете да уживате многу години. На здравје!

Image may contain: drink

2. Tognana -Производи со врвен квалитет, класичен вкус, елегантни форми и декорации, каде што уметноста за производство на претходниот век се поврзува со сегашните технолошки трендови. -Инспирација за вашата маса, исполнета со креативност, боја и радост. -Безвременски, модерен дизајн, инспириран од традицијата.

Image may contain: indoorImage may contain: food and indoorImage may contain: food and indoor

3. Evviva-home -Нови и уникатни форми посветени на комплементност на масата и животните простори. -Облици, декорација и материјал дизајнирани да понудат уникатен производ.

Image may contain: indoorNo automatic alt text available.

4. Andrea Fontebasso -Единствен, неспоредлив, незаменлив порцелан. Резултат на долгогодишно искуство, уникатна креативност и дизајн уште од 1760 година. Уметнички, класичен, модерен, романтичен и тренди – рачно изработен порцелан.

Image may contain: people sitting, table and indoorImage may contain: coffee cup, drink and indoorNo automatic alt text available.

5. Cristal darquesparis -Француско кристалното стакло со незаменлива транспарентност и брилијантност, супериорна сила и пријатен звук. -Одликувајќи се со стилизирани облици, скапоцени бои, симетрични мотиви и совршени пропорции, овие колекции од кристално стакло означуваат ново поглавје во уметноста на декорацијата.

Image may contain: drink and indoor

6. Chefsommelier -За вашата маса да биде уникатна, Chef & Sommelier Ве инспирира со врвни, оригинални и несекојдневни колекции. – Чаши за дегустација кои создаваат совршена комбинација на вино и материјали, будејќи го секое сетило за време на дегустацијата – допир и вкус, вид и мирис. – Издржливи, практични, пријатни. Чаши совршено прилагодени за уметноста на служење вино.

No automatic alt text available.No automatic alt text available.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПремиера на “Мојот татко”- од Ирма Башеска Ристовска!
Следна објаваКреирајте мини градина во вашето купатило!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР