Tрошиме една третина од нашиот живот спиејќи.

Ако редовно не ја менувате постелнината на креветот, наскоро ќе ви стане удобна не само на вас туку и на различни видови бактерии.

Секоја личност произведува околу 100 литри пот годишно. И ако е летна топлина, креветот се претвора во идеално опкружување за раст на штетните микроорганизми. Бактериите се акумулираат во наборите на постелнината, а габичките можат да имаат многу негативен ефект врз нашето здравје – сè до појава на разни физички болки.

Lekari potvrdili koliko često treba menjati posteljinu

Кога станува збор за перницата, ако ја користите повеќе од една година, мора да знаете дека содржи неколку илјади видови на габички.

Филип Тиерно, микробиолог на Универзитетот во Њујорк, предупредува дека по една недела, многу бактерии и габички стануваат опасни за здравјето. “Вие не само што сте во контакт со микроорганизмите преку кожата, туку постојано ги дишете, што често води кон алергиски реакции”, вели д-р Филип.

Затоа, постелнината мора да се смени барем еднаш во текот на неделата.

Lekari potvrdili koliko često treba menjati posteljinu

Lekari potvrdili koliko često treba menjati posteljinuLekari potvrdili koliko često treba menjati posteljinuLekari potvrdili koliko često treba menjati posteljinu

СПОДЕЛИ
Претходна објаваFusion (фузија) стил во ентериерот!
Следна објаваСправете се од оваа грда навика засекогаш!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР