Ако сте уморни од правилата, минимализмот и популарниот скандинавски дизајн, Ви препорачуваме да го разгледате уредувањето на ентериерот во „fusion“ стил .

„Fusion“ стил претставува мешавина од различни стилови, накратко, претставува “голем шарен колаж”.

Тука нема правила и целта е да се поврзат некомпатибилни парчиња, но дизајнерите секако се обидуваат да создадат хармоничен ентериер. Можете да комбинирате модерни и ретро парчиња, ориентални и медитерански мотиви, но едно е потребно: декорот треба да го одразува вкусот и индивидуалноста на сопственикот.

Во согласност со трендовите на модерениот дизајн на куќа или стан, ориенталниот декор може да биде органски и правилно да се усогласи во класичниот ентериер.

Fusion stil u enterijeru

Што е фузија во внатрешноста?

Комбинација од некомпатибилни предмети: виенска столица, светилка од 19 век, купатило во hi-tech стил и антички камин … Целиот овој еклектицизам се нарекува фузија.

Лицето кое избрало фузија како стил во својот дом нема да мора да размислува за усогласувањето. Денес можете слободно, да не се држите до никакви канони. Стилот на современиот живот на вашиот ентериер – фузија (мешајќи сè со сè) е создаден како резултат на пресек на различни култури, традиции, време, па дури и технологија.

Сега е можно и неопходно да се измеша класичен и модерен мебел, стари и нови работи, скапи и евтини и да додадете предмети кои можат да бидат несоодветни, но сакани.

Fusion stil u enterijeruFusion stil u enterijeruFusion stil u enterijeruFusion stil u enterijeruFusion stil u enterijeruFusion stil u enterijeruFusion stil u enterijeruFusion stil u enterijeruFusion stil u enterijeruFusion stil u enterijeruFusion stil u enterijeru

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЛамби направени од вистинско тесто!
Следна објаваЛекарите потврдија колку често треба да се менува постелнината!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР