Оваа година, на саемот Maison & Objet 2017, јапонската уметница Јукико Морита го претстави својот најнов иновативен производ, “Pamphade” – рачни светилки од вистинско тесто.

Таа работела многу години во пекарницата. Подготвувала леб, правела различни видови колачи, а нејзината работа и облици ја инспирираа да ги создаде овие необични светилки.

Lampe napravljene od pravog testa

Дизајнерката прави ламби од брашно, сол, квасец и LED светилки. Ламбите се направени како обично пециво, потоа се чистат од трошки и тесто во внатрешноста и се премачкуваат со специјална смола која го штити тестото од расипување. На овој начин лебот и ролните ја задржуваат саканата форма и боја. На крајот, се ставаат батерии и сијалици кои доаѓаат во центарот на ламбата и каблите.

Погледнете ги овие неверојатни дизајни!

Lampe napravljene od pravog testaLampe napravljene od pravog testaLampe napravljene od pravog testaLampe napravljene od pravog testaLampe napravljene od pravog testaLampe napravljene od pravog testaLampe napravljene od pravog testa

СПОДЕЛИ
Претходна објаваBurgundy | хит боја за есен/зима 2017
Следна објаваFusion (фузија) стил во ентериерот!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР