9 feng shui saveta za mali stan

Животот во мал стан ќе стане поедноставен со овие совети …

Ако живеете во студио или еднособен стан, следете ги овие 9 совети за да го претворите вашиот животен простор во удобен дом во кој нема да забележите недостаток на простор. Редење работи, погрешна ориентација на мебел и непрактични парчиња може да го направат вашиот живот хаотичен. Фенг Шуи настапува тука.

Чист влезен дел

Отворениот влез овозможува Чи енергија полесно да влезе во вашиот животен простор.

Čist ulazni deo

Мултифункционалните простории мора да бидат јасно одделени

Работите како полици, патеки или транспарентни завеси визуелно го одвојуваат вашиот простор за спиење од работниот дел, понатаму правејќи го просторот отворен и воздушен.

Multifunkcionalne sobe moraju se jasno odvajati

 Држете се до една комбинација на бои

Играјте со текстури и облици, но обидете се да задржите сè во неколку блиски и меѓусебно компатибилни бои. Бојата ги замара очите и ја намалува Чи енергијата.

Držite se jedne kombinacije boja

 Не собирајте непотребни нешта

Обидете се да го направите вашиот животен простор, а пред се работно место, чисто и уредно. Решете се од малите нешта кои не ви се потребни.

Ne nagomilavajte nepotrebne stvari

 Максимално искористете го секој сантиметар

Без разлика дали станува збор за ѕидни полици, скриени фиоки или подно складирање, овие трикови ќе ви помогнат да ги одложите вашите работи поефикасно, без визуелно нарушување на просторот.

Maksimalno iskoristite svaki centimetar

Визуелно зголемете го просторот со огледала

Огледалата даваат бесконечни можности, создаваат оптичка илузија дека просторијата е поголема од колку што тврдат податоците.

Vizuelno povećajte prostor ogledalimaВметнете кристали за енергија

Најдобар ефект ќе дадат, ако ги закачите на таванот во форма на лустер. Делуваат шик, а придонесуваат за вашата енергија.

Ubacite kristale za energiju

Чистете го просторот секој ден

Ослободете се од непотребните работи, грижете се за хигиената и заменете ги деловите кои не функционираат. Чистиот простор ќе биде благопријатен кога уморни се враќате дома на крајот од денот.

Čistite prostor svakodnevno

Свртете го креветот во командна положба
Овој клучен чекор ќе направи да се чувствувате побезбедно и ви дава чувство за подобра контрола над просторот.

Okrenite krevet u Komandnu poziciju

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЕсенски хит – впечатливи торби!
Следна објаваНеделна програма во Public Room
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР