Трендовите за есен / зима 2017, имаат добри вести за вашиот гардеробер. Се прашувате, кои се тие?

Па, ајде да речеме дека спротивно на старомодниот систем во кој ова е “IN”, а тоа “OUT”,  дизајнерите за претстојната есен и зима, ги срушија сите правила. Иако голем број на трендови доминираат веќе трета или четврта сезона, како што се огромните плетенини во комбинација со миди здолништа, следната сезона носи некои трендови кои сигурно веќе ги имате во вашиот плакар, а сепак се уште ќе бидат модерни.

Црвено од глава до пети

Ако има некоја боја која буквално вреска и вели: “Јас сум во трендот”, тогаш тоа е дефинитивно црвената. И тоа не само како детаљ. Судејќи по ревиите на  Fendi, Givenchy, Roksanda и Max Mara, ова е бојата која одговара на сите тонови на кожата. Значи, облечете се во црвено, од глава до пети.

 Предимензирано и меко

Иако се преголеми, односно нагласени, дизајните од 80-тите години на минатиот век, следната сезона ќе ја зајакнат својата позиција меѓу трендовите. Исто така, меките пердув-јакни ќе продолжат да доминираат на модните писти. Таквите модели можеа да се видат на ревиите на големите брендови како Balenciaga, Mulberry, Céline…

 Крзно и пердуви

Ако Miuccia Prada вели дека сè е подобро со крзно и пердуви, кој сме ние да и се спротивставиме? Prada не е единствената модна куќа, која комбинираше со различни текстури во колекцијата за есен / зима 2017. Такви модели можеа да се видат на многу модни ревии како на Marni, Sonia Rykiel и се разбира, Prada.

Не ви преостанува ништо друго,  туку да се фрлите на пребарување на фундусот во вашиот гардеробер. Кој знае што неочекувано ќе најдете, можеби некое парче, кое дефинитивно ќе направи да бидете во трендот.

Tri ključna trenda za predstojeću jesen/zimu 2017

Tri ključna trenda za predstojeću jesen/zimu 2017Tri ključna trenda za predstojeću jesen/zimu 2017Tri ključna trenda za predstojeću jesen/zimu 2017Tri ključna trenda za predstojeću jesen/zimu 2017Tri ključna trenda za predstojeću jesen/zimu 2017Tri ključna trenda za predstojeću jesen/zimu 2017Tri ključna trenda za predstojeću jesen/zimu 2017Tri ključna trenda za predstojeću jesen/zimu 2017Tri ključna trenda za predstojeću jesen/zimu 2017Tri ključna trenda za predstojeću jesen/zimu 2017Tri ključna trenda za predstojeću jesen/zimu 2017Tri ključna trenda za predstojeću jesen/zimu 2017Tri ključna trenda za predstojeću jesen/zimu 2017Tri ključna trenda za predstojeću jesen/zimu 2017Tri ključna trenda za predstojeću jesen/zimu 2017

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНовата Ivy Park колекција на Beyonce!
Следна објаваТри-димензионални теписи од Карим Рашид!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР