Најпозната  по својата соработка со брендот Alessi, архитектот и дизајнер Marta Sansoni исто така, дизајнира осветлување за студиото Italia Design….

Парчињата за осветлување кои таа ги дизајнира се продаваат низ светот под покровителство на JB Lighting Collection. Едно од тие, кое таа го креиеаше за Maggio, е ласерски сечениот лустер со отворен и разгранет модел, кој е осмислен како будење на пролетта. Оваа структура потсетува на гранки кои се испреплетени едни со други, и се преклопуваат за да создадат овална форма.

Maggio - jedinstveni luster inspirisan prirodom

Самата структура на светилката е создадена од ласерски сечен метал и е достапна во две варијанти, медено бронзена и мат бела, а двете верзии се спарени со мат бел дифузер, направен од поликарбонат, заради што идеално се вклопуваат во било која средина и создаваат магичен амбиент.

Maggio - jedinstveni luster inspirisan prirodomMaggio - jedinstveni luster inspirisan prirodomMaggio - jedinstveni luster inspirisan prirodomMaggio - jedinstveni luster inspirisan prirodomMaggio - jedinstveni luster inspirisan prirodomMaggio - jedinstveni luster inspirisan prirodomMaggio - jedinstveni luster inspirisan prirodomMaggio - jedinstveni luster inspirisan prirodom

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСупер здрави намирници кои треба да ги избегнувате на празен желудник!
Следна објаваМартин Бруно | Колоритен серијал кој зрачи храброст
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР