Sara Barton, креативената директорка на модната куќа Alexander McQueen, инспирацијата за колекцијата есен 2017 ја пронајде од средновековна Англија. Оваа голема уметница, создаде фантастична колекција инспирирана од делата на британската скулпторка и уметница Barbarа Hepworth. Колекцијта силно ја нагласува моќта на жените.

Image result for ALEXANDER MCQUEEN PRE-FALL 2017

Иновативен дизајн со многу детали кои наликуваат на средновековни грбовите и чипка создава впечаток дека облеката е креирана со намера да се потенцира моќта на жените, нивното самоопределување и воинственост, која ја носат во себе. Колекцијата истовремено е романтични и силна. Интересно е дека Сара, целиот нејзин тим го однесе во Корнвол, да ја почувствуваат атмосферата и моќта на минатото, за да создадат облека што е погодна за носење денес.

Image result for ALEXANDER MCQUEEN PRE-FALL 2017Image result for ALEXANDER MCQUEEN PRE-FALL 2017Image result for ALEXANDER MCQUEEN PRE-FALL 2017Image result for ALEXANDER MCQUEEN PRE-FALL 2017Related imageImage result for ALEXANDER MCQUEEN PRE-FALL 2017Related imageRelated imageImage result for ALEXANDER MCQUEEN PRE-FALL 2017

СПОДЕЛИ
Претходна објаваИзложба на фотографии “Темјанот И Несвесното” во Јавна Соба
Следна објаваБаскерфест 2017- Атракции, спектакл, детско катче и пивска градина
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР