Zamak Promenthoux – skriveni dragulj Švajcarske

Овој замок како од бајките, во моментов е на продажба.

Дизајниран од страна на Стефан Совестреа, замокот Promenthoux се наоѓа на прекрасниот брег на Женевското Езеро. За прв пат во последните 50 години, овој замок е ставен на продажба и се проценува на вредност од 48 милиони швајцарски франци. Ова неверојатно парче на недвижен имот, ќе биде на аукција на 15 јуни и бидете сигурни дека голем број на милионери ќе сакаат да го купат, ова скриено парче од рајот.

Zamak Promenthoux – skriveni dragulj Švajcarske

Замокот Promenthoux е изграден во 1896 година и бил наменет да биде летна резиденција на Жан-Филип Ворт, син на познатиот англиски дизајнер Чарлс Фредерик Ворт.

Zamak Promenthoux – skriveni dragulj Švajcarske

Замокот Promenthoux има четири големи простории за прием, 8 спални, 6 бањи, неколку високо опремени кујни, библиотека, работна соба, како и посебни соби за послугата, која е максимално посветена на жителите на овој замок, овозможувајќи им подобар и пријатен престој.

Zamak Promenthoux – skriveni dragulj Švajcarske

 

 

Zamak Promenthoux – skriveni dragulj ŠvajcarskeZamak Promenthoux – skriveni dragulj ŠvajcarskeZamak Promenthoux – skriveni dragulj ŠvajcarskeZamak Promenthoux – skriveni dragulj Švajcarske

СПОДЕЛИ
Претходна објаваMiu Miu – ода на женското пријателство!
Следна објаваТридимензионална уметност со хартија
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР