Ланец на ресторани, познат под името Sweetgreen, одлучи да направи споредба на ручеток на децата во училишна возраст во светот. По направено истражување, тие презентираа еден навистина описен фотографски серијал во кој се гледа еден типичен оброк кој им се сервира на децата во кафетеријата. Интересен е и односот на количеството на продуктите, каде се гледа каде и колку е обрнато внимание на пирамидата на исхрана. Сепак, фасцинантно е тоа што различни земји ја презентираат здравата варијанта со продукти од нивното поднебје.

Како Вие мислите дека би изгледала македонската чинија?

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваДенес е прочка – „Прости ми, да ти простам“
Следна објаваХороскоп од 27.02 до 5.03 2017
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР