Њујоршка диета која го освои светот

Познатиот њујоршки тренер David Kirsch неодамна ја лансираше својата диета која за многу кратко време го освои светот. Со нејзината примена може да ослабете 6кг и да го намалите обемот на својот струк за околу 15цм.

Диетата се дели на три фази и се темели на исхрана која е богата со протеини и јагленохидрати.

Прва фаза

Во првата фаза на оваа диета, исхраната се базира – конзумирање на многу овошје, лосос, печурки и ореви. Никако не смее да се конзумира алкохол, а исто така е забрането да се внесуваат секакви видови на млечни производи, вклучувајќи го тука и кафето.

Втора фаза

Втората фаза трае две недели, и наликува многу на првиот дел и начин на исхрана сем тоа, што сега ќе може да внесуваат оброци збогатени со јегленохидрати како што се на пример, сладок компир и секаков вид на овошје. Во оваа фаза дозволено е да се внесува од 900 до 1.000 калории дневно.

 

Трета фаза

Во третата и посладна фаза, постепено се додава храна која е забранета во првите две фази. Во текот на оваа фаза се препорачуваат и повеќе физички активности.

Исхраната богата со протеини во комбинација со физичка активност е одлична за согорување на масти. Со овој режим гарантирано е дека ќе изгубите килограми и ќе ги добиете посакуваните резутатати.

 

Коментари

коментари

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР