Овој реновиран стан има отворен дневен престој со простор за готвење и работа. Дизајнерите срушиле еден преграден sид и така создале простор од 96 метри квадратни, од каде се простира поглед на улица во главниот град на Австија, Виена. Отворениот голем простор служи како кујна, биро за работа и место за средби. Дизајнерскиот тим инсталирал уште една маса која функционира за јадење но и како работна единица, кога е потребно.

Sидовите во кујната и ходникот се обоени со пригушени бои, со сини и розеви плочки на кои се истакнуваат куките, на кои власниците ги поставуваат своите точаци.

Спалната соба које е поинтимна од останатите простории во станот, обоена е во сини тонови а има и колекција на дрвени клинови, вградени во sидот за да се остават капи, шалови и слушалки.apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments-dezeen-2364-col-0 apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments-dezeen-2364-col-1 apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments-dezeen-2364-col-2 apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments-dezeen-2364-col-3 apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments-dezeen-2364-col-5 apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments-dezeen-2364-col-13 apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments-dezeen-heroc

apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments-dezeen-2364-col-7

apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments-dezeen-2364-col-9

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваХостел кој нуди интересно преноќување меѓу книги!
Следна објаваМоден тренд | Темносина боја
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР