Street art е уменост, која се повеќе е пред светлата на рефлекторите и тоа заслужено. Денес уметниците не излагаат исклучиво само во галериите и музеите, на некои од нив, улицата е нивното платно. Но сем совршените уменички дела и изразување на некој свој став, се повеќе пронаоѓаме графити кои на некој начин се во интерактивен однос со околината!

Погледнете и уживајте!

bicycle-george-town-malaysia bird-athens-greece bruce-lee-saint-etienne-france bush-london-uk

bush-london-uk2calvin-hobbes-france-2 calvin-hobbes-france cigarro face-of-the-city-toronto-canada girl-george-town-malaysia glasses-russia hair-fort-de-france-martinique kenny-france la-caravane-passe-france pom-pom-girl satellite-dishes-birmingham-uk scream-france seeder-kaunas-lithuania seeder-kaunas-lithuania2 shining-france sideshow-bob-france sluggo-on-the-street spiderman-france sum-times the-legend-of-giants-bialystok-poland the-straw uk-flags-london-uk world-going-down-the-drain-spain

СПОДЕЛИ
Претходна објава7 клучни тренди парчиња за есен/зима 2016!
Следна објаваЕве зошто треба да ја посетите Португалија!
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР