Овој фантастичен стан се наоѓа во Стокхолм. Изгледот на овој дом истовремено ја истакнува удобноста и внатрешната пространост – дом од 163 квадратни метри со 4 метри високи столбови, прозори на трите страни од куќата, што овозможува слободен влез на природното светло и непречен поглед на градот.

Изложените дрвени греди даваат контраст на белиот станбен простор. Отворениот концепт на дневниот простор, незабележително преоѓа во кујната преку големиот камин како централна структура. Овој трособен стан вклучува и додатен флексибилен тавански простор за гости.

Големото купатило вклучува два Takdushcar тушеви со аголната када. En suite saunata, вклучува прозор со поглед, и го дефинира останатиот дел од купатилото.

Висината се користи за создавање на драматичен простор за уметност и живот, додека спуштените делови од кровот создаваат пријатно катче. Резултатот е софистициран и истовремено удобен дневен и забавен простор.

002-nynsvgen-scandinavian-homes

020-nynsvgen-scandinavian-homes 003-nynsvgen-scandinavian-homes-1 004-nynsvgen-scandinavian-homes 005-nynsvgen-scandinavian-homes 006-nynsvgen-scandinavian-homes 009-nynsvgen-scandinavian-homes 010-nynsvgen-scandinavian-homes 011-nynsvgen-scandinavian-homes 014-nynsvgen-scandinavian-homes

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСо овие 4 намирници канцелариската работа станува полесна!
Следна објаваЖарко Башески во 10 најдобри фотографии на денот во The Guardian!
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР