Во јужна Франција се наоѓа куќата на дрво наречене “Woodman’s Treehouse”, која нуди луксуз далеку од гардот, во дивината. На два ката високо во гранките на старото дрво, се наоѓа овој станбен простор од дрво и елегантен ентериер, со разигран и исполиран сенизбилитет. Куќата е со голем волумен и прозори кои гледаат преку стеблата во шумата.

Внатре има сауна со хидромасажа на горниот спа спрат, камин, туш на отворено, како и тобоган од челик. И кај го има тоа? – Куќата е изградена од локалниот материјал.

woodman-treehouse-west-dorset-england-guy-mallinson-brownlie-ernst-and-marks-designboom-016

woodman-treehouse-west-dorset-england-guy-mallinson-brownlie-ernst-and-marks-designboom-011

woodman-treehouse-west-dorset-england-guy-mallinson-brownlie-ernst-and-marks-designboom-012

 


woodman-treehouse-west-dorset-england-guy-mallinson-brownlie-ernst-and-marks-designboom-09 woodman-treehouse-west-dorset-england-guy-mallinson-brownlie-ernst-and-marks-designboom-010

woodman-treehouse-west-dorset-england-guy-mallinson-brownlie-ernst-and-marks-designboom-015 woodman-treehouse-west-dorset-england-guy-mallinson-brownlie-ernst-and-marks-designboom-013 woodman-treehouse-west-dorset-england-guy-mallinson-brownlie-ernst-and-marks-designboom-014

woodman-treehouse-west-dorset-england-guy-mallinson-brownlie-ernst-and-marks-designboom-05

woodman-treehouse-west-dorset-england-guy-mallinson-brownlie-ernst-and-marks-designboom-017

 

 

 

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСупер моделот Iman е новата амбасодорка на H&M x Kenzo!
Следна објаваКрзненото палто на ZARA стана апсолутен хит!
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР