Улиците на Мадрид и во останатиот дел на Шпанија, станаа едни од најубавите во светот благодарејќи на уметниците, а посебно на Christ Guelov од Бугарија, кој одличил да ги наслика и трансформира пешачките премини, како и шпанската уметница Raquel Rodrigo која ги украсува улиците со своите разиграни crosswalk дизајни, односно плетени графити. Raquel Rodrigo е уметница и сценографка која своите шарени плетива ги става на метални решетки со помош на јажиња во боја со посебно врзување во облик на крст, создава прекрасни цветни инсталации по шпанските улици.

Ваков тип на уметност обично се наоѓа во внатрешноста на куќите, но како јавна инсталација создава привлечен контраст на урбаниот пејсазж.

floral-cross-stitch-street-installations-raquel-rodrigo-9 floral-cross-stitch-street-installations-raquel-rodrigo-10 floral-cross-stitch-street-installations-raquel-rodrigo-12 floral-cross-stitch-street-installations-raquel-rodrigo-17floral-cross-stitch-street-installations-raquel-rodrigo-18 floral-cross-stitch-street-installations-raquel-rodrigo-2-1 floral-cross-stitch-street-installations-raquel-rodrigo-7 floral-cross-stitch-street-installations-raquel-rodrigo-8 floral-cross-stitch-street-installations-raquel-rodrigo-9

СПОДЕЛИ
Претходна објава20 комбинации на бои за есен
Следна објаваНа Пикбокс премиерно доаѓа Бул, серија инспирирана од д-р Фил
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР