Овие оригами птици не освоија на прв поглед, а креација се на лондонскиот архитект Umuta Yamaca. Овие светилки изворно се дизајнирани 2014 година во ограничена количина од само 20 парчиња, но неодамна Yamac за брендот Moooi, направо цела колекција која може да се најде на полиците во Salonе del Mobile во Милано. Сите птици се изработени од синтетичка хартија, месинг и челик.

Најдобар дел? – птиците на гранките пеат кога ќе ги допрете!

origami-bird-lights-creative-lamps-family-umut-yamac-1 origami-bird-lights-creative-lamps-family-umut-yamac-2 origami-bird-lights-creative-lamps-family-umut-yamac-4 origami-bird-lights-creative-lamps-family-umut-yamac-5

origami-bird-lights-creative-lamps-family-umut-yamac-9-1

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКако да се вратите во реалноста по летниот одмор?
Следна објава“Disco forest”-Најновата колекција на Zara
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР