Дизајнерското студио го прифатило предизвикот, стариот традиционалн стан во Мексико Сити, да го претвори во функционално уметничко студио за графичкиот дизјнер.

Разноликоста на материјалот во овој проект е богата и визуелно возбудлива. Синтетичките материјали како што се силните бои за елемнтите во кујната, совршено одговараат со рециклираното дрво кое е користено на барот за доручек, додека металните цевки, го формираат подрачјето за седење. Исполираните бетонски столбови сега прават совршено уметничко студио.

Погледнете го планот најдоле….

contemporary-apartment-2

contemporary-apartment-4

contemporary-apartment-3

contemporary-apartment-8 contemporary-apartment-5 contemporary-apartment-6

contemporary-apartment-11 (1)

contemporary-apartment-7contemporary-apartment-1

contemporary-apartment-9

contemporary-apartment-15

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваАпартман на вода кој можете да го изнајмите!
Следна објаваAsk the Dust | Убавината во европските напуштени градби
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР