mirror-glazed-marble-cake-olganoskovaa-34Олга од Русија, креира слатки кои изгледаат како совршени мермерни огледала, а ние не би сакале да ги уништиме ни со допир, а кога би каснале парче од нив, тоа би било голема чест.

Доколку сте заинтересирани да ги направите овие колачи, ние ќе ви ја откриеме тајната, како да ги направите овие глазури.

Материјали кои се потребни: 20 грама желатин во прав, 1,20 дл. вода, 300 грама гликоза, 300 грама шеќер, повторно вода од 1,50 дл., 200 грама засладено кондензирано млеко, 300 грама чоколадо (бело,млечно,темно или комбинација) и боја за храна.

Рецепт:

1. Ставете го желатинот во вода.

2. Гликозата ставете ја да зоврие, додадете го шеќерот во прав и вториот дел од водата.

3. Тргнете од ринглата и додадете го желатинот.

4. Додадете го засладеното кондензирано млеко.

5. Прелијте со чоколадо и мешајте така да целиот воздух излезе од смесата.

6. Одржувајте ја глазурата на температура од 35 степени и додате од бојата – која сакате. Мермерниот изглед на колачот се постигнува со прелевање преку негу со различни бои од глазурата, одеднаш. Доколку сакате некој друг ефект, ставете на глазурата ситно мелени кекси во боја или ситно мелени ореви и плодови во иста боја како глазурата.

mirror-glazed-marble-cake-olganoskovaa-30

mirror-glazed-marble-cake-olganoskovaa-10mirror-glazed-marble-cake-olganoskovaa-24mirror-glazed-marble-cake-olganoskovaa-23mirror-glazed-marble-cake-olganoskovaa-21mirror-glazed-marble-cake-olganoskovaa-18mirror-glazed-marble-cake-olganoskovaa-12mirror-glazed-marble-cake-olganoskovaa-11mirror-glazed-marble-cake-olganoskovaa-9mirror-glazed-marble-cake-olganoskovaa-8-1mirror-glazed-marble-cake-olganoskovaa-3-2

mirror-glazed-marble-cake-olganoskovaa-2-2

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМузичка препорака | Jacob Banks
Следна објаваВолшебна колекција на венчаници од Zuhair Murad
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР