1-26
Во Samuel Goldwyn Theatаr на Beverly Hills во Los Angeles – претседателот на Академијата Cheryl Boone Isaacs, глумецот John Krasinski и режисерите Ang Lee и Guillermo del Toro ги  претставија сите номинации за Oскарите.

2-23

88. доделување на Оскарот, кое не би постоело без Академијата на филмските уметности и науки (AMPAS), ќе се одржи на 28 фебруар 2016 година (по наше време ноќта помеѓу недела и понеделник), во познатиот Dolby Theatre во Hollywood. Домаќин на овогодишното доделување на Оскар ќе биде познатиот комичар Chris Rock и тоа по втор пат во кариерата ( водеше доделување во 2005 година).

За најдобар филм номинирани се:

„The Big Short“

„Bridge of Spies“

„Brooklyn“

„Mad Max: Fury Road“

„The Martian“

„The Revenant“

„Room“

„Spotlight“


За најдобар актер во главна улога:

Брајан Кранстон, „Trumbo“

Мет Дејмон, „The Martian“

Леонардо ди Каприо, „The Revenant“

Мајкл Фасбендер, „Steve Jobs“

Еди Редмејн, „The Danish Girl“


За најдобра актерка во главна улога:

Кејт Бланшет, „Carol“

Бри Ларсон, „Room“

Џенифер Лоренс, „Joy“

Шарлот Ремплинг, „45 Years“

Сирша Ронан, „Brooklyn“

Останатите номинации можете да ги погледнете на официјалната страна на Оскарите.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПрекрасно уредени домови со универзален дух!
Следна објава✍️Модните цртежи на Дали
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР