За сите љубители на домашните миленици

Дали можеби размислувате да земете домашен миленик т.е куче, а не знаете за каква раса да се одлучите. Би сакале да ви предложиме една преубава раса, која е прилагодлива за чување во домашни услови. Станува збор за “француската кралска бела пудлица”. Пудлицата како куче е многу интелегентно куче и многу брзо учи. Настанала уште во средниот век и уште веднаш се приврзала многу за луѓето и не ја сака самотијата. Пудлицата најчесто се поврзува со елеганцијата. Благодарение на на својата убава градба на телото којашто е покриена со средно до долго крзно, сопствениците имаат можност по желба да ја обликуваат нивната фризура. Според Меѓународната кинолошка федерација постојат бела, црна, црвена, сребрена и кафена пудла. Доколку се одлучите да земете вакво куче несомнено ќе направите добар избор, бидејќи ќе добиете вистински добар пријател, добар придружник на своите сопственици.

Коментари

коментари

НЕМА КОМЕНТАРИ