Запознајте го монголското племе “Dukha”и нивниот начин на живот!

Талентираниот фотограф Hamid Sardar Afkhami неодамна ги овјави своите прекрасни фотографии од монголското племе (Dukha). Глобализацијата во модерното време поставува нови правила и норми во начинот на живеење, но ова племе се чини дека не се вклопува во овој начин на живот, туку живее и битисува по свои норми и принципи, кои се можеби и несфатливи за модерниот човек. Тие се карактеристични по својот посебен духовен однос кои што го негуваат со тамошните животни. Погледнете ги овие прекрасни фотографии кои едноставно ќе ви го одземат здивот!!

mongolia-tribe-reindeer-people-hamid-sardar-afkhami-10 reindeer-people-hamid-sardar-afkhami-41 sardar-afkhami Dancing-Shaman reindeer103-mongolian-reindeer

04-mongolian-reindeer

06-mongolian-reindeer

14-mongolian-reindeer

16-mongolian-reindeer

15-mongolian-reindeer

11-mongolian-reindeer

Коментари

коментари

НЕМА КОМЕНТАРИ