muski-magazin-fashion-moda-trend-kolekcija-stil-dizajn-linija-balmain (99)Како креативен директор на брендот Balmain, Оливие Рустинг допридонесува за развојот на машката мода со новата колекција за есен / зима 2015 година…

Оваа колкција се чини дека е инспирирана од неговите лични желби, а можеби и најдобро е опишана од страна на самиот дизајнер.

“За оваа колекција, бев инспириран од вечерното облекување на новите генерации. Во сите делови на светот, од Лос Анџелес до Хонг Конг, со престој во Париз, Лондон, Дубаи и други метрополи, јас забележав нешто што може да се нарече “нова аристократија”. За разлика од традиционалните аристократи, оваа разновидно и отворено групирање, на стилски, модерни мажи, ги претставува младите луѓе кои се способни и сигурни да создадат свој изглед и гардероба, со потекло од улица, но од гардероба на нивните татковци.

За есен 2015 година, ја канализирав нивната енергија и го истакнав новиот креативен микс, составен од совршена доза на класични парчиња, флуидна силуета и хип-хоп стил. Тоа е духот кој делува идеално за мојата генерација и стил кој слободно можам да го наречам и свој.

Мажствена силуета, широки рамења, ремени и флуидни вреќа панталони- помагат во сликата за модерниот шмек на класичните парчиња – сакоата со елеци, капути, и смокинзи. Под влијание на денешната музика и култура, кои можете да ги видите во црните кашмирски капи, спуштените панталони и изобилие од мото јакните, оваа колекција сепак ја задржува познатата Балмен линија muski-magazin-fashion-moda-trend-kolekcija-stil-dizajn-linija-balmain (12) muski-magazin-fashion-moda-trend-kolekcija-stil-dizajn-linija-balmain (17) muski-magazin-fashion-moda-trend-kolekcija-stil-dizajn-linija-balmain (3) muski-magazin-fashion-moda-trend-kolekcija-stil-dizajn-linija-balmain (9) muski-magazin-fashion-moda-trend-kolekcija-stil-dizajn-linija-balmain (8) muski-magazin-fashion-moda-trend-kolekcija-stil-dizajn-linija-balmain (15) muski-magazin-fashion-moda-trend-kolekcija-stil-dizajn-linija-balmain (2) muski-magazin-fashion-moda-trend-kolekcija-stil-dizajn-linija-balmain (13)

СПОДЕЛИ
Претходна објава“Eclipse Set”-Уникатно и оригинално
Следна објаваЗа животот | Иво Андриќ
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ