Дали сте слушнале за Sian Ka’an? Тој е неверојатен тропски резерват на мексиканскиот брег на Карибите, кој е под заштита на УНЕСКО, но ќе бидете изненадени колку е специфичен. Всушност, тој е познат како место каде што луѓето од целиот свет го оставаат своео ѓубре!
 Алехандро Дуран е уметник од Њујорк, кој го собира ѓубрето и со него создава неверојатни уметнички инсталации долж Sian Ka’an.  Со овие уметнички инсталации,  Дуран сака да ја покаже тензијата меѓу природниот и вештачкиот свет.
Според Дуран, ѓубрето е од 50 нации од шест континенти, пронајдено само со шетање по плажите на Sian Ka’an. Видете ги  неговите интересни фотографии во нашата галерија!

washed-up-trash-installations-alejandro-duran-1-880 washed-up-trash-installations-alejandro-duran-2-880 washed-up-trash-installations-alejandro-duran-4-880 washed-up-trash-installations-alejandro-duran-5-880 washed-up-trash-installations-alejandro-duran-7-880 washed-up-trash-installations-alejandro-duran-8-880 washed-up-trash-installations-alejandro-duran-10-880 washed-up-trash-installations-alejandro-duran-11-3-880 washed-up-trash-installations-alejandro-duran-11-880 washed-up-trash-installations-alejandro-duran-17-880-1

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЛуксузен стан достоен на кралското семејство
Следна објаваХороскоп од 17.08.2015 – 23 .08.2015
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ