Колку и да сте љубител на силните и моќни парфеми, толку сме сигурни дека и понекогаш посакувате нешто нежно и дискретно, а токму такви парфеми се идеални за лето. Од минатата година до сега, излегоа многу парфеми на кои би им дале предзнак -летни, па дознајте нешто повеќе за најдобрите парфеми.

Ние ќе ви предложиме некои од нив со нивните цветни ноти, а останатите ќе оставиме на вас, самите да ги откриете. Ако се решите за Eros од Versace, парфемот има нота на лимун, јасмин и сандаловина, за жени кои мирисаат на Медитеран, помалку дрско и заводливо. Mod Noir од Marc Jacobs, мириса на најубавите хавајски гарденија и мошус. Том Форд, Флер де Портофино, мириса како цветна ливада до океан, нотите се-цитрус, гарденија, акценти на мед и друго. Choo Blossom од Jimmy Choo, мириса на слатко, бугарска ружа, црни бобинки и друго. Delicate на Stella Mccartney, замислете сосема бела, светла соба со бели ружи-нотите се мандарина, фрезија, бугарска ружа и друго. Extraordinary на Oscar De La Renta е елегантен со нота на вишнов цвет, нероли, магнолија и друго.

Изборот е ваш!

parfemi-calypso-st-barth-casablanca-75

parfemi-annick-goutal-lelle-au-the-149 parfemi-jimmy-choo-blossom-80

parfemi-tom-ford-fleur-de-portofino-215 parfemi-oscar-de-la-renta-extraordinary-92 parfemi-marc-jacobs-mod-noir-90 (1)

parfemi-2parfemi-1

 

 

СПОДЕЛИ
Претходна објава‘Мон Сен Мишел’ – (Le Mont Saint Michel) – Вечно неосвоената тврдина
Следна објаваСтан од 35 метри квадратни
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ