Се наоѓаме во модна ера, кога повремената елеганција може да значи носење Nike на опера. Dries Van Noten, нуди уште еден поглед на она што тој го нарекува “втемелен гламур”. Пораката е дека повеќе не ни е потребен ни стереотипот на ткаенини, според тоа каде, што, треба да се носи.
Г-дин Van Noten е еден од преостанатите Антверпен шест дизајнери кои со своите колекции наредени во еден камион, во 1986 година се упатија кон модната недела во Лондон, поставувајќи го Антверпен на мапата како основоположник на нови насоки за модата. Тој се уште е во тек: каки-облеката може да направи неверојатен вечер изглед. Злато ткаени жакард сакоа, може да се носат со пар волуминозни кадифе панталони, а нас тоа ни се допаѓа и само би кажале, Go ahead: Just do it!Dries_Van_Noten_spring_summer_2015_collection_Paris_Fashion_Week5 Dries_Van_Noten_spring_summer_2015_collection_Paris_Fashion_Week2 Dries_Van_Noten_fall_winter_2015_2016_collection_Paris_Fashion_Week7 Dries_Van_Noten_spring_summer_2015_collection_Paris_Fashion_Week6Dries_Van_Noten_spring_summer_2015_collection_Paris_Fashion_Week1 Dries-Van-Noten-Spring-2015-Collection-Runway-Paris-Fashion-Week-Womenswear-Tom-Lorenzo-Site-TLO-9 paris-fashion-week-dries-van-noten-mamme-a-spillo-4dries_van_noten_pasarela_475201210_683x therandomnoise.com_dries-van-noten_spring-summer-2015_showroom_collection_
therandomnoise.com_dries-van-noten_spring-summer-2015_showroom_collection_8

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваДами во црвено
Следна објаваСлатки фотографии од дечиња и животни
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ