Најпознатиот светски каледар Pirelli за 2015та година е изработен од фотографот Steven Meisel и стилистката Carine Roitfeld, со што се создадени 12 иконски пин ап фотографии. Меѓу Adriana Lima, Natalia Vodianova, Joan Smalls, Anna Ewers, Cameron Russell, Sasha Luss, Karen Elson, Isabeli Fontana и Raquel Zimmermann се појавуваат и plus-size моделката Candice Huffine, ТВ лицето Gigi Hadid и 40 годишната Carolyn Murphy.

„Според мене овие се клучните естетски модели на денешницата. Тие со својата појава и сензуалност ги претставуваат денешните стереотипи во модата”, изјави Meisel. Уживајте во фотографиите.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

СПОДЕЛИ
Претходна објаваУбави и модерни станови (1.дел)
Следна објава„Најмодерниот“ бездомник
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР